Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Augmented Reality-Επαυξημένη πραγματικότητα Η εκστρατεία μάρκετινγκ του Avatar iTag.

Παίρνεις λοιπόν μια φιγούρα απο την ταινία Avatar και παίρνεις δώρο και μια καρτούλα που ονομάζεται iTag. Μπαίνεις στο site που σε οδηγεί το εγχειρίδιο και το αποτέλεσμα που βλέπεις χρησιμοποιόντας την Web-Camera σου φαίνεται στο βίντεο παρακάτω.

Αυτό που φαίνεται επάνω στην κάρτα είναι ένα τρισδιάστατο μοντέλο.Η εικόνα επάνω στην κάρτα αναγνωρίζεται απο το λογισμικό και παράγει επάνω της το τρισδιάστατο μοντέλο και είναι η τελευταία λέξη στο τομέα του Μάρκετινγκ. Αυτό ονομάζεται επαυξημένη πραγματικότητα καθώς προσθέτει ψηφιακά αντικείμενα στον πραγματικό χώρο. Ένα πολύ πιο αποδεκτό αποτέλεσμα έχουμε όταν φοράμε i-glasses ( τα γνωστά γυαλιά της εικονικής πραγματικότητας) και ήδη κατασκευάζονται απο το πεντάγωνο και διάφορες εταιρίες φακοί επαφής.


Για αυτούς που ασχολούνται με τα παιχνίδια λίγο περισσότερο να πώ ότι με την τεχνολογία αυτή παύει να υπάρχει ο μέχρι τώρα περιορισμός στο rendering των γραφικών σε επίπεδο ταινιών και παιχνιδιών καθώς δεν υπάρχει η ανάλυση της οθόνης αλλά του μοντέλου..και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου